Μερίδες: 30, Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Υλικά:
- 200γρ. αλεύρι ζέας ή κριθαριού ή σιταριού ολικής αλέσεως
- 70γρ. νιφάδες βρώμης (αν θέλουμε την αλέθουμε λίγο σε μπλέντερ)
- 1 κ. γλ. σόδα (αν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα ολικής άλεσης αφαιρούμε τη σόδα)
- 220γρ. βούτυρο
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού στέβια Isostevia σε σκόνη
- μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι
- 2 βανίλιες
- 1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο
- 100γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς
- 100γρ. σοκολάτα Wish με στέβια
Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160* C στον αέρα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
2) Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
3) Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. έως ότου να ροδίσει. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
4) Ρίχνουμε την στέβια, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
5) Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο, ελαφρώς χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ ή με σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει κρεμώδες.
6) Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’ λεπτά .
7) Μετά την ξεκούραση, ξαναχτυπάμε το μίγμα να γίνει περισσότερο αφράτο.
8) Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο-λίγο όλο το αλεύρι και την βρώμη και ανακατεύουμε για 1’ λεπτό
9) Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και τα τριμμένα καρύδια.
10) Με ένα κουτάλι αφήνουμε μεγάλες κουταλιές του μείγματος στην λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
11) Ψήνουμε για περίπου 15’ λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, αλλά στο κέντρο να είναι μαλακά.
12) Αφού ψηθούν, τα μεταφέρουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.