Μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις υγιεινά muffins σε 20 λεπτά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις μίξερ. Ιδανικό snack για οποιαδήποτε στιγμή της ώρας κυρίως στην παρασκευή του χωρίς ζάχαρη. Η συνταγή είναι και νηστήσιμη.
Υλικά συνταγής
- ¼ Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι
- ½ Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ή χυμός φραγκόσυκο με αγάβη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι Ζέας ή φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι γλυκού bakingpowder
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- ¾ φλιτζανιού στέβια Isostevia σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα Wish με στέβια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ο στον αέρα. Κόβουμε το πορτοκάλι σε κομματάκια και το βάζουμε στο multi, με το λάδι, το χυμό, το αυγό και το αλάτι και τα αλέθουμε. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Βάζουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε επίσης απαλά. Ψήνουμε 20΄-25΄.