Βιβλιοθηκη

Συμπληρωματα για παιδια

Συμπληρώματα για παιδιά

Για πρόληψη καθώς και έκτακτες καταστάσεις όπως σε περιπτώσεις διάρροιας, γαστρεντερίτιδα, κρυολόγημα από τον κατάλογο συμπληρωμάτων της εταιρείας Lamberts.

Από την προσωπική μου εμπειρία με τα παιδιά μου κάθε φορά που αρρωσταίνουν κυρίως είτε από διάρροια είτε από γαστρεντερίτιδα, είτε από κάποια λοίμωξη, έχω δυο επιλογές. Να οδηγηθούν με αφυδάτωση και εξαντλημένα στο νοσοκομείο έπειτα από λίγες μέρες είτε να χρειαστούν να πάρουν αντιβίωση ή να τα βοηθήσω να απαλλαγούν μέσα σε λίγες ώρες από τα συμπτώματα. Για το λόγο αυτό παραθέτω τις προσωπικές μου απόψεις και το δικό μου τρόπο αντίδρασης σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενείας χωρίς να αποτελεί γενική σύσταση και λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τη σύσταση του γιατρού σας .

Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους δίνουμε τα εξής.

Μετά το πρωινό μια παιδική πολυβιταμίνη σε μορφή μασώμενου δισκίου όπως το MULTI-GUARD for Kids της Lamberts

Μετά το βραδινό ή το μεσημεριανό μια καλή πηγή λιπαρών οξέων με βάση το μουρουνέλαιο σε μορφή μασώμενης μαλακής κάψουλας όπως το Omega 3 for kids της Lamberts

Από τον Οκτώβριο έως και το Μάρτιο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, τους δίνω μια μασώμενη μαλακή κάψουλα με βιταμίνη D3 των 280iu και μια μασώμενη μαλακή κάψουλα Omega 3 for kids της Lamberts

Επίσης για καλύτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος για προστασία από μελλοντικές περιπτώσεις διάρροιας και γαστρεντερίτιδας τους δίνω για προληπτικούς λόγους μια φορά τη βδομάδα μια κάψουλα με προβιοτικά Probioguard της Lαmberts.

Σε περιπτώσεις διάρροιας και γαστρεντερίτιδας εγώ στα δικά μου παιδιά δίνω κάθε 8 ώρες ένα φακελάκι προβιοτικά σε σκόνη VSL3 ή κάθε δύο ώρες μια κάψουλα με προβιοτικά όπως τα Probioguard της Lαmberts και 1 κάψουλα ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού L-γλουταμίνη σε σκόνη. Αν το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ανοίγουμε την κάψουλα και τη δίνουμε ανακατεμένη με ένα κουταλάκι γιαούρτι ή απευθείας στη γλώσσα μαζί με ένα μικρό παγάκι για να μπορεί να τα καταπιεί. Συνήθως μέσα στις επόμενες 6 με 8 ώρες υποχωρούν συμπτώματα που διαφορετικά ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν το παιδί για μέρες, ακόμα και να το στείλουν στο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση γαστρίτιδας μόνο με εμετούς Πάλι γλουταμίνη και προβιοτικά σε πολύ λίγο νερό έτσι ώστε να είναι λίγο πηχτό το διάλυμα.

Σε περιπτώσεις κρυολογήματος και πυρετού, εγώ στα δικά μου παιδιά δίνω κάθε 2 ώρες μια κάψουλα με βιταμίνη C 500mgr (σε κάψουλα που να ανοίγει αν χρειασθεί ) και 1 κάψουλα με βιταμίνη D3 των 1000iu. Συνήθως το κρυολόγημα και o πυρετός υποχωρούν μέσα σε δυο μέρες.

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Master Practitioner on Eating Disorders

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ


Αφήστε μια απάντηση