Άμυλο Κούζου

8,50

Το άμυλο που ενισχύει την εντερική κατάσταση και δίνει μοναδική υφή και ισχυρή πηκτικότητα σε κάθε περίσταση που χρησιμοποιείται.

Το Άμυλο Κούζου προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Kudzu (Pueraria lobata), η οποία συλλέγεται πλένεται κι αποξηραίνεται πολλές φορές, μέχρι να μείνει το καθαρό άμυλό της, το οποίο θεωρείται πολύτιμο στην παράδοση της Άπω Ανατολής, όπου χρησιμοποιείται σε θεραπευτικά ροφήματα και σχήματα για τα έντερα και το ανοσοποιητικό.
Προσδίδει επίσης μοναδική απαλή υφή σε σάλτσες, σούπες και ροφήματα.

ΟΦΕΛΗ

Τα άμυλο είναι το μυστικό του Κούζου, αφού τα μόριά του εισχωρούν στα έντερα και ανακουφίζουν από προβλήματα λόγω υπερ-οξύτητας, βακτηριδιακής μόλυνσης, διάρροιας, ερεθισμού και κοιλιακών πόνων. Συνιστάται και για παιδιά που δεν τους αρέσει και η γεύση πολλών φαρμάκων.
Το Άμυλο Κούζου ONE Project είναι πλούσιο και σε αντιοξειδωτικά ισοφλαβονοειδή, τα οποία προσδίδουν θεραπευτικές ιδιότητες για το πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα, να μειώσουν τους μυϊκούς σπασμούς επιτρέποντας καλύτερη αιμάτωση και ανακούφιση από εντερικές κράμπες.
Χρησιμοποιείται στη παραδοσιακή Ιατρική της Άπω Ανατολής για να ρίχνει τον πυρετό, να χαλαρώνει τους μυς και να μειώνει τα συμπτώματα από προβλήματα στα εγκεφαλικά αιμοφόρα αγγεία (ημικρανίες, βουητό αυτιών, ένταση κόπωση ματιών, αϋπνία κα) ενισχύοντας τη αιμάτωση.

Ουμεμπόσι (Umeboshi)

10,40

Η διαδικασία επεξεργασίας των Ουμεμπόσι, είναι γνωστή ως «λακτοβακτηριακή ζύμωση», μία από τις παλαιότερες μεθόδους επεξεργασίας τροφίμων, κατά την οποία τα ωφέλιμα προβιοτικά λακτοβακτήρια αναπτύσσονται αντί για άλλα μη ωφέλιμα.

Τρόπος παραγωγής

Τα βερίκοκα Ούμε συλλέγονται στο τέλος Ιουνίου, όταν είναι ακόμη άγουρα και οι χυμοί τους στο απόγειο την ξινίλας τους. Κατόπιν πλένονται, μουλιάζονται για να απομακρυνθεί η πικρίλα, και στοιβάζονται σε δοχεία σε στρώσεις εναλλασσόμενες με αλάτι. Σιγά σιγά τα υγρά τους απομακρύνονται. Στο τέλος Ιουλίου απλώνονται σε δίσκους μπαμπού στον δυνατό ήλιο, για να στεγνώσουν και να αποξηραθούν λίγο.
Μετά, επανατοποθετούνται σε δοχεία μαζί με τα υγρά τους και φύλλα Shiso (perilla frutensis) τα οποία δίνουν αυτό το κόκκινο χρώμα, λεμονάτη γεύση, πολλά μέταλλα και αντιβακτηριδιακές και συντηρητικές ιδιότητες.
Τέλος, αφαιρούνται από τα δοχεία και τοποθετούνται σε κάδους όπου ωριμάζουν για ένα έτος.
Το, κόκκινο πλέον, υγρό εμφιαλώνεται και πωλείται ως Ξύδι Ούμε, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και γευστικότατα Ιαπωνικά καρυκεύματα.

ΟΦΕΛΗ

Ο “Βασιλιάς” των αλκαλικών τροφών.

Επιστήμη και Ουμεμπόσι
Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική της Άπω Ανατολής σε Ιαπωνία και Κίνα. Ενώ παράγωγά του έχουν ερευνηθεί από Ιάπωνες ερευνητές για τις ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες. Θεωρείται από πολλούς θεραπευτές ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά τρόφιμα του κόσμου.

Το Ουμεμπόσι και τα παράγωγά του όπως το Ξύδι Ούμε (Ume Su) είναι πλούσια σε οργανικά οξέα (κιτρικό οξύ, πυροσταφυλικό οξύ, μηλικό οξύ, και ηλεκτρικό οξύ). Το κιτρικό οξύ βοηθά στην αποστείρωση του εντέρου και του στομάχου, ειδικά το πρωί που είναι άδειο και το πυροσταφυλικό οξύ ενεργοποιεί τις λειτουργίες διάφορων σωματικών οργάνων.

Σε πρακτικό επίπεδο, η ισχυρή όξινη γεύση του έχει ένα παράδοξα ισχυρό αλκαλικό αποτέλεσμα στον οργανισμό. Εξουδετερώνει την κούραση, διεγείρει την πέψη, ενισχύει την αποτοξίνωση και την απορρόφηση ασβεστίου. Βοηθά το ήπαρ να απομακρύνει το αλκοόλ, εξισορροπεί το σάκχαρο, εμποδίζει την αναιμία, ανακουφίζει το στομαχόπονο και τους εντερικούς πόνους λόγω αερίων. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού, έναντι σε δυσεντερία και δηλητηρίαση.

 

Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι

6,90

Η αυθεντική συνταγή για το Ταμάρι, έχει ως αποτέλεσμα μια σάλτσα με βαθύ χρώμα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που δίνει δύναμη και σώμα σε όλες τις συνταγές που χρησιμοποιείται.

Η Ταμάρι είναι μία Σάλτσα Σόγιας χωρίς σιτάρι και γλουτένη, με έντονη βαθιά γεύση, πλήρες σώμα και υφή.
Παράγεται παραδοσιακά στην γενέτειρα του Ταμάρι στην χερσόνησο Chita της κεντρικής Ιαπωνίας και τα χαρακτηριστικά της διαφοροποιούνται από τους μιμούμενους ανταγωνιστές από άλλες χώρες.
Η Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι της οικογένειας Marumata Shoten, ωριμάζει αργά για 18 μήνες, ακολουθώντας ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ιαπωνικής παράδοσης στη επεξεργασία τροφίμων.
Όταν αξιολογούμε και επιλέγουμε Ταμάρι, όπως και με τον οίνο, τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε είναι το άρωμα, το χρώμα και η γεύση.
Η Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι ONE Project, προσφέρει ένα μαλακό και πλούσιο άρωμα, λεία  και εξαιρετικά ισορροπημένη γεύση, ιδανική για κάθε τύπο κουζίνας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά από άτομα που είναι δυσανεκτικοί στη γλουτένη.

ΟΦΕΛΗ

Η Σάλτσα Ταμάρι ONE Project, οφείλει το πολύ σκούρο χρώμα του και την πυκνή υφή του στην μακρά ζύμωση και την ανάπτυξη ισχυρών αντιοξειδωτικών που ονομάζονται μελανοϊδίνες.
Η φυσική διαδικασία παραγωγής του το καθιστά ένα άριστο προβιοτικό τρόφιμο που υποστηρίζει την πεπτικής διαδικασία και το ανοσοποιητικό.
Επίσης, απογειώνει γευστικά κάθε συνταγή όπου χρησιμοποιείται, λόγω των αμινοξέων που περιέχει.

ΧΡΗΣΗ

Η γνήσια Σάλτσα Ταμάρι, είναι ένα ποιοτικό υποκατάστατο του αλατιού, για κάθε τύπο μαγειρέματος.
Προσθέστε στο τέλος του μαγειρέματος κάθε συνταγής για να είναι πιο εύπεπτο, καθώς συνιστάται να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες του σε ωμή μορφή.
Ανακαμιγνύοντας με Παραδοσιακό Μίριν ONE Project και Ξύδι Καστανού Ρυζιού ONE Project, έχουμε ένα δυνατό γευστικά γλυκόξινο πιάτο.
Χρησιμοποιείστε σε σούπες για πλούσιο αποτέλεσμα, συνδυάστε με ταχίνι ή βούτυρο ξηρών καρπών για επάλειψη για σάντουιτς ή/και σάλτσες σαλάτας.

ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας

4,90

Το πιο διάσημο καρυκεύμα της Απω-ανατολικής γαστρονομίας, που ξεχωρίζει για τις γευστικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Η παραδοσιακή ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας (ιαπων.  Σόγιου/Shoyu) της εταιρείας Yamaki, παράγεται με μία φυσική διαδικασία επεξεργασίας και ζύμωσης, ακολουθώντας την μακραίωνη παράδοση της Ιαπωνίας. Με πλούσια, αλμυρή και ελαφρά γλυκιά γεύση και άρωμα από την μακρόχρονη ζύμωση, η ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας ONE Project, αποτελεί ένα γευστικό καρύκευμα με ανεξάντλητες δυνατότητες εφαρμογής, σε όλα τα είδη μαγειρικής.
Προσοχή χρειάζεται στις κοινές Σάλτσες σόγιας του εμπορίου, αφού υπόκεινται σε χημικές επεξεργασίες και  ζυμώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες για σύντομο χρόνο και συνήθως εμφιαλώνονται με συντηρητικά.

ΟΦΕΛΗ

Η χρήση της ΝΑΜΑ Σάλτσας Σόγιας ONE Project, χαρίζει ωφέλιμα ένζυμα και βακτήρια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ένα δυναμικό αποτέλεσμα στο μαγείρεμά μας. Βοηθάει σε πεπτικά προβλήματα. Έχει αντίστοιχες ιδιότητες με τις σκούρες Μίσο ΣόγιαςΜίσο Ρυζιού και Μίσο Κριθαριού και την Ταμάρι, των οποίου η ωφελιμότητα έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικές μελέτες.

ΧΡΗΣΗ

Η NAMA Σάλτσα Σόγιας είναι ένα ποιοτικό αντικατάστατο του αλατιού, για κάθε τύπο μαγειρέματος. Προστίθεται προς το τέλος του μαγειρέματος κάθε πιάτου, ώστε να γίνει πιο εύπεπτη και να διατηρεί τα αρώματά της.

Συνδυάστε την με Μίριν Ρυζιού για μία αυθεντική γεύση Ουμάμι, προσθέστε σε τουρσιά μαζί με 4 μέρη νερού για πλούσια προβιοτική δράση, χρησιμοποιήστε σε γλυκά με σοκολάτα, αντί για μία πρέζα αλατιού για μία ξεχωριστή γλυκάδα.

Λευκή Γλυκειά Μίσο (Shiro Miso)

7,30

Η πιο διαδεδομένη πάστα Μίσο στην Ιαπωνία, είναι η Λευκό Μίσο ή Shiro Miso. Η παραδοσιακή Λευκή Γλυκειά Μίσο ONE Project, παρασκευάζεται με μία φυσική ενζυματική διαδικασία, που της χαρίζει αυτή την απαλή, γλυκιά γεύση, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε πρόσθετου, συντηρητικού ή άλλη τεχνητής ύλης. Αποτελείται από ρύζι και μικρότερη ποσότητα σόγιας και αλατιού. Αν η ποσότητα σόγιας ήταν μεγαλύτερη, θα προέκυπτε κόκκινο ή καφέ χρώμα όπως στα Μίσο μακρύτερης ζύμωσης. Η γεύση της είναι πιο γλυκιά και απαλή.

ΟΦΕΛΗ
Χαρίζει μοναδική, βελούδινη υφή και πλούσια γεύση σε πολλά πιάτα της Ελληνικής ή παγκόσμιας γαστρονομίας. Ενισχύει το πεπτικό σύστημα, πλούσιο σε ένζυμα λακτοβάκιλλους.
Προϊόν φυσικής ζύμωσης, χωρίς χημικά και πρόσθετα.
ΧΡΗΣΗ
Υπέροχο συστατικό σε σάλτσες, συνοδευτικά πιάτα, επιδόρπια και λογής πιάτα, όπου θέλουμε μία βελούδινη υφή και γεμάτο σώμα, χωρίς την έντονη γεύση και το χρώμα των πιο σκούρων Μίσο.

Μίσο ρυζιού (Genmai Miso)

8,40

Η σκούρα πάστα Μίσο Ρυζιού ή Genmai Miso, έχει πλούσια υφή και γεύση. Το καστανό ρύζι ζυμώνεται με τον μύκητα Koji (aspergillus oryzae) και αναμειγνύεται με μαγειρεμένα στον ατμό φασόλια σόγιας και αλάτι. Τοποθετείται σε μεγάλους κάδους (βαρέλια) από κέδρο, όπου αφήνεται να ζυμωθεί για 1-2 χρόνια.
Το αποτέλεσμα είναι μία Μίσο, πλούσια σε ένζυμα και λακτοβακτήρια, αποτοξινωτική κι ενδυναμωτική για όλο τον οργανισμό, αφού θρέφει και υποστηρίζει τα έντερα, απ’ όπου ξεκινά η καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού και όλων των οργάνων.

ΟΦΕΛΗ
Το φυσικό Μίσο Ρυζιού ONE Project, παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους, που ακολουθούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων.
Περιέχει μικροοργανισμούς, ένζυμα, λακτοβακτήρια, ιχνοστοιχεία κα.
Ενισχύει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στον πλούτο της σε φυσικά προβιοτικά, ένζυμα & λακτοβάκιλλους κι αποτελεί ένα αποτοξινωτικό και ενδυναμωτικό προϊόν.
ΧΡΗΣΗ
Συνιστάται να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος και να μην βράζεται, αλλά να σιγομαγειρεύεται για 2-3 λεπτά, προκειμένου να μην εξουδετερωθούν οι πολύτιμοι μικροοργανισμοί που περιέχει.

 

Μίσο κριθαριού (Mugi Miso)

8,20

Ένα βασικό συστατικό για όσους εισέρχονται σε μια μακροβιοτική δίαιτα, καθώς είναι ένα ενισχυτικό και αποτοξινωτικό καρύκευμα με ευελιξία στη χρήση του.
Φυσικά ζυμωμένη για 1,5 χρόνο σε τεράστια βαρέλια κέδρου, η πάστα Μίσο Κριθαριού ONE Project είναι ένα πολυχρηστικό καρύκευμα για μια ποικιλία από συνταγές.
Οι Ιάπωνες τεχνίτες της εταιρείας Murakawa, ακολουθούν παραδοσιακές μεθόδους επεξεργασίας των συστατικών και αφήνουν να ζυμωθούν ήσυχα, για να δώσουν αυτό το αρωματικό, καφέ-κοκκινωπό χρώμα. Το σκούρο χρώμα είναι ένδειξη ισχυρής γεύσης Umami.

ΟΦΕΛΗ
Η φήμη της πάστας Μίσο ως ένα από τα πιο θεραπευτικά τρόφιμα της φύσης, έχει επιβεβαιωθεί από πάρα πολλές επιστημονικές έρευνες.
Έτσι, επιβεβαιώνεται η λαϊκή παράδοση που το βλέπει ως φάρμακο για προβλήματα πέψης, εντερικές μολύνσεις, χαμηλό ανοσοποιητικό, καρκίνο, παρενέργειες από ραδιενέργεια, χαμηλή λίμπιντο και πολλά άλλα.
Ενισχύει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στον πλούτο της σε φυσικά προβιοτικά, ένζυμα & λακτοβάκιλλους κι αποτελεί ένα αποτοξινωτικό και ενδυναμωτικό προϊόν.
ΧΡΗΣΗ
Προσθέστε άμεσα μία γευστική βάση (Ουμάμι) σε κάθε είδους πιάτα, όπως σούπες/ζωμούς, σάλτσες, λαχανικά, μαρινάδες, φαγητά κατσαρόλας κα στη σούπα της αρεσκείας σας ή σε όσπρια, σάλτσες και αλείματα.
Αραιώστε 1 κουταλάκι Μίσο Κριθαριού ONE Project, ανά μερίδα, και αφήστε το να σιγομαγειρευθεί σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, χωρίς να βράζει.